Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem.
 

SLOW ROAST

SLOW ROAST

Når vi rister kaffebønnerne, så er det for at bringe smag og aromaer frem. Grønne uristede bønner dufter ikke af meget, for det er først under ristning at de aromaer vi forbinder med kaffe, bliver udviklet.

Når man skelner mellem almindelig ristning og slow roast – altså langsom ristning, så er det fordi at det har en stor påvirkning på hvordan kaffen ender ud. Når man rister kaffe i stor skala, handler det ofte om at få ristet så meget kaffe så hurtigt som muligt, og derfor ristes bønnerne kun i få minutter. Det betyder desværre også, at bønnerne kan ende med at være hårdt ristet udenpå, mens de stadig er grønne inderst. På den måde får man hverken udviklet sødmen eller de mest delikate aromaer ordentligt. Derimod kan man få en kaffe der har mange bitterstoffer. 

Når vi slow roaster taler man om kaffe der er ristet over 10 minutter. Hos Estate Coffee rister vi typisk vores bønner mellem 14-18 minutter. Herved får smagen lov til at udvikle sig langsomt, og man undgår at bønnerne stadig er grønne inderst. 

En hver ristning har sin egen risteprofil eller ristearkitektur som vi kalder det. Det betyder at vores kaffer ikke er ristet på samme måde, men er specielt komponeret til at få netop det frem i bønnerne som vores ristemestere har til hensigt. Det er både varmetilførslen under ristning og længden af ristningen der kan justeres på. Det er altså ikke kun de bønner vi bruger der definerer hvordan kaffen smager, men i lige så stor grad  hvordan den er ristet (…og opbevaret, og brygget, men det er en anden snak).