Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem.
 

FILTERMASKINE

FILTERMASKINE

Når du skal brygge kaffe på en filtermaskine, får du ikke nødvendigvis en kedelig kop kaffe. Men nogle små tricks og den rigtige formaling kan en filtermaskine frembringe en velsmagende kop kaffe. Ved filterbryg er det desuden vigtig, at sikre at maskinen er i god drift og har et godt varmeelement, så vandet ikke er for koldt ved gennemløb, og den rette smag ikke opnås.

DOSERING: 60-70 g kaffe til 600 ml vand
FORMALINGSGRAD: mellemgrov (grovere end den almindelige supermarkedskaffe)
TRÆKKETID: Afhænger af maskinen, men ca. 5-8 minutter.

Sådan brygger du filterkaffe:

  1. Afmål og kværn kaffen. Formalingsgraden betyder alverden for gennemløbstiden og dermed den endelige smag og styrke i kaffen. Vi anbefaler en mellemgrov formaling, der er grovere end de fint malede kaffer i supermarkederne. Maler du selv dine bønner, så prøv dig frem. 
  2. Skyl filteret inden du sætter det i maskinen, så kaffen ikke får en eventuel bismag fra papiret.
  3. Kaffen hældes i maskinens tragt, vand påfyldes og maskinen tændes. Når de sidste dråber er trukket igennem er kaffen klar. 

Tip! Lad ikke kaffen stå og ”snurre” på den varme kogeplade, det brænder kaffen som bliver besk i smagen. Bryg hellere en mindre mængde af gangen, eller hælder det over på en termokande.

Flere brygningsmetoder

02stempelkande

Når man brygger på stempelkande, får kaffen lov til at være i kontakt med vandet længere, og derfor får man et rigtig godt udtræk af kaffens aroma og smag. De fleste kaffer gør sig godt i stempelkande. En ulempe ved stempelkanden er det grove filter…

01pour over & filter

Når man manuelt brygger med filter kan man få en meget klar kop kaffe med en delikat og ren smag. Det er ikke det store udstyr der skal investeres i, og selvom vi vil anbefale at hælde vandet fra en kedel med svanehals…