Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem.
 

ESPRESSO

ESPRESSO

Den rette formalingsgrad og bryggeudstyr (maskine) giver udslag når du laver espresso. Er kaffen for groft malet, render kaffen for hurtig igennem og bliver tynd. Er den modsat malet for fin, kan der frembringes bitterhed og syrlighed som kaffen ikke er designet til. Derfor er det vigtig at male kaffen korrekt, tampe kaffen med det rette tryk, samt sørge for kaffen brygges under det rette tryk.

DOSERING: 9-12 g kaffe til 30-40 ml vand (enkel espresso), 18-22 g kaffe til 60-75 ml vand (dobbelt espresso)
FORMALINGSGRAD: fin
GENNEMLØBSTID: 28-32 sekunder
TRYK: minimum 9 bar

Sådan brygger du Espresso: 

  1. Kværn kaffen direkte i filterkurven. Husk at sørge for at filterkurven er ren inden brug, så gammel kaffe ikke forhindrer gennemløb. 
  2. Fordel kaffen jævnt i filterkurven, så der ikke er nogle ujævnheder. Her er det vigtigt at mængden er ens overalt, så vandet løber jævnt igennem kaffen. 
  3. Herefter tampes kaffen. Det gøres for at sikre, at vandet ikke bryder kaffen og dermed skaber en kløft ned igennem og dermed bliver tynd. Når du tamper er det vigtigste, at du fordeler vægten jævnt og dermed tamper helt lige.
  4. Tør kanten af filteret ren, og skru filteret på maskinen.  
  5. Når espressoen brygges, skal den løbe tykt fra hanen. Gennemløbstiden skal være ca. 28-32 sekunder. Hvis du skal justere på gennemløbstiden, kan du starte med at male kaffen finere eller grovere. Alternativt at tampe hårdere eller lettere. Vi vil dog anbefale dig kun at ændre på én ting af gangen, så du hele tiden har styr hvad der gjorde udslaget for hvornår din espresso er perfekt.

Flere brygningsmetoder

03cupping

Cupping er en måde at smage på kaffe på, som anvendes ved de internationale kaffesmagninger rundt om i verden. Så hvad enten der smages på kaffe i Brasilien, Kenya eller Danmark er metoden den samme…

07aeropress

Med en Aeropress kan du brygge en enkel kop kaffe af gangen. Bryggeprocessen med Aeropress minder en del om stempel, men til Aeropress benyttes der dog et filter. Filteret giver en langt renere kop kaffe en…