Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem.
 

AEROPRESS

AEROPRESS

Med en Aeropress kan du brygge en enkel kop kaffe af gangen. Bryggeprocessen med Aeropress minder en del om stempel, men til Aeropress benyttes der dog et filter. Filteret giver en langt renere kop kaffe en stempelkanden gør, men kaffen har stadig god kontakt med vandet gennem hele trækketiden.

DOSERING: 16-18 g kaffe til ca. 250 ml vand
FORMALINGSGRAD: mellemfin (lidt finere end stempel)
TRÆKKETID: 1½-2 minutter

Sådan brygger du med Aeropress:

  1. Kog vandet op og lad det stå i ca. 1 minut til temperaturen er faldet til ca. 90 grader.
  2. Afmål og kværn din kaffe. Her har du rig mulighed for at lege med din kaffe og justere på formalingsgraden.
  3. Vend Aeropressen på hovedet og sæt stemplet i til lige under 4-tallet. Kom kaffen i Aeropressen.
  4. Vandet hældes nu i. Husk at starte din timer. Start op med en del vand, for så at lade kaffen trække lidt. Efterfyld med vand og rør rundt.
  5. Skyld et filter og sæt det i filterholderen, som du dernæst skruer på.
  6. Efter tiden er gået vender du Aeropressen om, og du kan nu stemple kaffen i er roligt tempo.

Flere brygningsmetoder

03cupping

Cupping er en måde at smage på kaffe på, som anvendes ved de internationale kaffesmagninger rundt om i verden. Så hvad enten der smages på kaffe i Brasilien, Kenya eller Danmark er metoden den samme…

05mokkakande

Med brygning på en mokkakande vil man finde lidt af samme intensitet som vi kender fra espresso. Dog uden espressoens velkendte crema, der kommer når kaffen brygges under højt tryk. Kaffen vil også…